Mennyibe kerül a klíma beszerelése? Klímaszerelés Árak

Klímát szeretne?
Kérjen ajánlatot MOST!

Amennyiben elküldi igényeit, hozzáértő,
szakmai tanácsadással és kedvező árakkal segítjük.
Kattintson a gombra!

Klímát szeretnék

Klímaszerelés

Klímaszerelés Budapesten és Pest megyében

Klíma Akció, beszereléssel

Kérjen tőlünk időpontot klímaszerelésre és telepítésre:
+3670 / 451-9238

Adja meg telefonszámát és visszahívjuk

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Mennyibe kerül a klíma beszerelése?

A klímaszerelés díja 2 méter csőhosszig 58.637 Forint + Áfa (bruttó 74.469 Forint). A 2 métert meghaladó csőhossz esetén, a csövezés méterenként 5994 Forint+ Áfa (bruttó 7612 Forint).

Az ár tartalmazza

 • A kültéri egység helyének pontos kimérését, az egység felszerelését és bekötését.
 • A beltéri egység helyének pontos kimérését, az egység felszerelését és bekötését.
 • A hűtőkör nyomáspróbáját, vákuumozását és beüzemelését.
 • Egy falátütés.
 • A dekor csatornázást.
 • A kondenzvíz gravitációs elvezetését.
 • Az elektromos betáplálás kiépítését 5 méter hosszúságig.
 • A megrendelt klímaberendezés és a telepítéshez szükséges anyagok kiszállítását.
 • A telepítés helyszínére történő kiszállást Budapesten.
 • A keletkezett építési hulladék feltakarítását.
 • A szakszerű beüzemelést, helyszíni segítségnyújtással és tanácsadással.
 • A szerelésre garanciát.
 • A beüzemelési jegyzőkönyv, telepítési tanúsítvány és garanciajegy kitöltését.

Mi az a split légkondicionáló (klíma) és hogyan épül fel?

A split szó osztottat jelent, tehát arra utal, hogy a beltéri egység a lakáson belül helyezkedik el, a kültéri egység pedig a kültéri homlokzaton. A kültéri egység elhelyezkedése miatt az alacsony zajszint biztosított, így a tökéletes komfort is.

A split klíma beltéri egysége lehűti a levegőt az otthonában úgy, hogy hőt von el onnan. Ezután az elvont hőt a kültéri egységbe szállítja, amely ezt a hőt a külső környezetbe juttatja.

A mai modern légkondicionáló berendezések már fűteni is tudják otthonát, a hőszállítás megfordításával. Vannak olyan klíma berendezések, amelyek kiegészítő fűtésre alkalmasak az átmeneti tavaszi és őszi időszakra. Léteznek már fűtésre optimalizált klímák, amelyek csepptálca és kompresszor fűtéssel rendelkeznek, akár -22°C külső hőmérsékletig tudnak fűteni.

A légkondicionáló rendszer szabályozható távirányítóval, vezetékes fali szabályzón keresztül vagy akár okostelefonról (WIFI) is.

Hova helyezzük a beltéri és a kültéri egységet?

A legfontosabb szempont a légkondicionáló beszerelésénél, hogy olyan helyre kerüljön, ahol biztosított a csövezések és vezetékezések helye. Fontos, hogy a kültéri egységet minél közelebb tudjuk helyezni a beltérihez, így fokozva a hatékonyságot. Nem utolsó szempont az esztétikus beszerelés, ugyanis a légkondicionáló szerves és gyönyörű része lesz otthonunknak. A kültéri egység felszerelésénél leginkább a beltéri egységtől való távolságot kell figyelembe venni. A gyártó által megszabott értéket be kell tartani a legjobb hatásfok elérése érdekében. Fontos a könnyű hozzáférhetőség a későbbi karbantartások, tisztítások megkönnyítése érdekében.

Mennyi ideig tart a légkondicionáló beszerelése?

Egy klíma beszerelése átlagosan egy délelőttöt vagy délutánt vesz igénybe. Ez az idő függ az átfúrandó fal vastagságától, típusától és a csővezeték hosszától. Ha panelról, beton építésű házról van szó a beszerelés időigényesebb.

Mennyi kosz és por marad a munkálatok után?

A munka közben képződött törmeléket kollégáink eltakarítják és előzetes megbeszélés alapján vagy a helyi szeméttárolóba dobják vagy elszállítják.

Mekkora teljesítményű légkondicionáló berendezés szükséges?

Klíma választásnál a legfontosabb tényezők közé tartozik a helyiség alapterülete, belmagassága és szigetelése. Átlagos helyzetben normál belmagasság esetén (2,6-2,7 m) 10 négyzetméterenként 1 kW teljesítmény elegendő.

 • 11-36 négyzetméter: 2,5 kW-os klíma
 • 36-45 négyzetméter: 3,5 kW-os klíma
 • 45-58 négyzetméter: 5 kW-os klíma
 • 58-75 négyzetméter: 7 kW-os klíma

A választásnál meghatározó tényezők:

 • a környék jellege, elhelyezkedése
 • nyári árnyékolhatóság
 • mennyire szeretnénk lehűteni a helyiséget
 • a helyiség alapterülete
 • otthoni berendezéseink hőkibocsátása
 • ablak- és ajtófelületek nagysága

Mi alapján válasszak klímaszerelőt?

A klíma szerelés nagy mértékben meghatározza a légkondicionáló élettartamát. Csak profi, szakképzett szerelőt bízzon meg a munkával. Egy klímaszerelő szereléshez való jogosultságát „kék kártya” számának segítségével tudjuk ellenőrizni. Az alábbi linkre kattintva ezt meg is teheti. Ha a beszerelést nem szakszerűen végzi el az adott személy, a gyártó garanciája elveszhet. Egy profi szakember munkájára minden esetben garanciát vállal!

Fontos, hogy csak olyan szerelő telepítheti a klímát, aki tud a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által elfogadott telepítési tanúsítványt adni.

Mikor és hányszor szükséges egy évben karbantartást végeztetni?

Sok gyártó a garancián belül kötelezővé teszi a rendszeres karbantartást. Ez a szám változhat, a gyártó évente egyszeri vagy kétszeri alkalommal kötelezheti a karbantartást. A karbantartás legtökéletesebb időpontja tavasszal esedékes. A légkondicionáló beltéri egységében lerakódik a por, ami sok idő elteltével bomlásnak indul és penésztelepeket hoz létre.

Ez rendkívül veszélyes lehet az ott élő emberekre. Ha a klímát fűtésre és hűtésre is használja, akkor érdemes tavasszal és ősszel karbantartást, tisztítást végeztetni. Pontos, egyedi árajánlatról és további információkért érdeklődjön telefonon! Cégünk kizárólag saját eladású légkondicionáló berendezésre vállal felszerelést. Kizárólag F-gáz azonosítóval rendelkező szerelővel telepíttesse klímáját.  A linkre kattintva ellenőrizheti a szerelésre jogosult klímaszerelőket.

Hogyan zajlik a számlázás és a fizetés?

A berendezés fizethető számla ellenében előre utalással. Majd a szerelés készpénzben a helyszínen. Vagy a berendezés és a beszerelés is fizethető készpénzben számla ellenében a helyszínen.

A számla kiállítása a helyszínen történik és tartalmazza a megvásárolt légkondicionáló berendezést és tartozékait, a munkadíjat és az anyagköltséget. Ezek az információk hiánytalanul szükségesek a számlára, ugyanis ha garanciális problémára kerül sor, akkor ezt a számlát fel kell mutatni a gyártónak.

Kosár tartalma