Amikor eldöntjük, hogy ideje beszerezni egy új klíma berendezést, sok mindent szokás mérlegelni a funkcionalitás, a teljesítmény és az ár szenthármason felül. Bár fontos, hogy milyen helységbe fogjuk beszereltetni a készüléket, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülményekkel kell megbirkóznia a légkondinak.

Egészen más teljesítményű klíma berendezés kell például egy kisebb szobába, egy iroda helységbe, egy raktárba vagy egy liftbe. Ugyanígy fontos, hogy a környezet milyen hatással van a szoba hőmérsékletére. 

Ráadásul az is fontos, hogy milyen környezeti változók hatnak a levegőre. Például egy edzőteremben a folytonos pára és testhő is hatással lehet a klíma teljesítményére, de egy ablak nélküli vagy sok ablakos iroda is más-más módon reagál egy azonos típusú klímára, akárcsak egy hőt árasztó elektronikus eszközökkel berendezett szoba esetében is. A tökéletes klíma kiválasztásánál ma már annak stílusa, esztétikai külleme is számíthat, ha nem akarjuk magunkat beskatulyázni a klasszikus fehér színű klímák közé. 

Az otthon harmóniáját tükrözze a klíma is! 

Kétségtelen, ha valaki nem elégszik meg a klasszikus fehér, olcsó árkategóriás klímákkal és valami igényesebbre, egyedibbre vágyik, akkor mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Viszont egy igényes, szép lakás harmóniáját nem kell korlátozni. A fehér, gagyi hatást keltő olcsó masinák egy igényes otthonban kakukktojásként tekintenének csak le a falakról, mintha csak ezen az eszközön akart volna spórolni a házigazda. 

Szerencsére ma már számtalan színben, formában és funkcionalitásban bővelkedik a klímák tárháza, így mindenki megtalálja a maga stílusának és ízlésének a legmegfelelőbb légkondicionáló berendezést. A formatervezett klímák kavalkádja között megjelennek a szögletes, a lapos és az ívelt változatok is, melyek különböző színekben pompáznak. A klasszikus fehér több árnyalata is elérhető már a piacon, de akár ezüstös, szál-húzott fémhatású, vagy éppen modern sötét és fekete alapszínű, kék, zöld vagy vörös ledekkel felszerelt változatok is kaphatóak.

A stílusos iroda egyik modern, kreatív bútora lehet a légkondi 

Ha egy modern irodában rendezzük be vállalkozásunkat, ne csak a fal színekre, bútorokra és különböző kiegészítőkre koncentráljunk, hanem a légkondicionáló berendezést is az iroda stílusához illesszük. Ma már nem kell ragaszkodni a klasszikus formákhoz és színekhez, egy cég számára nem kell, hogy extra kiadásnak számítson egy formatervezett, modern klímaberendezés ami akár az irodákat, akár a tárgyalókat ékesíti. Az üzletfelek biztosan értékelni fogják, ha egy modern eszközt akár okostelefonunkkal vagy a céges tableten keresztül irányítunk. 

A klímák ma már nem csak a klasszikus négyszögletes, alul fújós változatban léteznek. Ma már sarokba illeszthető, teret kihasználó vagy éppen figyelmet követelő fényekben pompázó, esetleg kör alakú változatok is kaphatóak. Az iroda stílusához igazodva elegáns ragyogó fekete színben vagy akár extrém rikító színben is pompázhat hűtő-fűtő berendezésünk. A tárgyalókba akár tetőre szerelhető, lógós vagy rögzített klímák is léteznek már. Az esztétikusan és modernen kialakított berendezéseket ma már a fal színéhez, a bútorokhoz vagy a cég arculatához is igazíthatjuk.