Minden év végén, amikor a fűtési idény beköszönt, a lakástüzek, és széndioxid mérgezések száma sajnos jelentősen megnövekszik. A statisztikák szerint legtöbb esetben a tragédiák a korszerűtlen fűtési berendezéseknek köszönhetők, kisebb százalékban pedig emberi mulasztás miatt történik meg a baj. Szerencsére azonban a milliós károk, és a halálesetek megelőzhetők, kiküszöbölhetők, amire az egyik legjobb megoldás, ha klímával fűtünk.


Nézzen körül klímáink között »


Tombolnak a lakástüzek: Ön is megégetheti magát!

A legtöbb családban még most is gázkazánnal, vegyes tüzelésű kazánokkal, különféle kandallókkal fűtenek, ami igen nagy veszélyforrást jelent, főként, ha maguk a berendezések még elavultak is. Ugyanez a helyzet akkor is, ha ugyan valamelyest korszerű eszközökkel igyekszünk átvészelni a telet, de nem ellenőriztetjük őket szakemberrel, az előírtaknak megfelelő időközönként. Akár egy kisebb mulasztás, vagy kisebb meghibásodás is elegendő lehet a fűtési egységekben ahhoz, hogy egész életünk munkája odavesszen, ami még csak a „kisebbik” baj, de akár családi tragédiához is vezethetnek.

Tudta? Ma már klímával olcsóbb fűteni télen.
Olvassa el ügyfelünk véleményét: Fűtés klímával: 800 Ft / hó »

Amennyiben tehát jelenleg a háztartásunkban még ehhez hasonló berendezésekkel fűtünk, akkor mindig legyünk különösen körültekintőek, valamint rendszeresen ellenőriztessük őket szakemberrel, hogy elkerüljük a telefonhívást, amelynek során szembesülnünk kell a szörnyűségekkel.

A szén-monoxid mérgezés esélyei

Ha klímával fűt, teljes biztonságban tudhatja szeretteit

A lakástüzekhez hasonló a helyzet a szén-monoxid mérgezés esetében is, ugyanis a fűtési idény beköszöntével a kórházakba ennek okán enyhébb, és súlyosabb tünetekkel egyaránt igen sok embert beszállítanak. Rendkívül általános jelekkel kezdődik sajnos a mérgezés, emiatt egy igen alattomos folyamatról van szó, amit, ha nem vagyunk elég figyelmesek, akkor – jó esetben is – visszafordíthatatlan károkat okozhat. Az első tünetek a fejfájás, émelygés, szédülés, majd később a légszomj, hányás, és a bénulás, ami viszont már halálhoz is vezethet, ha nem találnak rá időben az áldozatra. Egy szén-monoxid szivárgásnak pedig szintén könnyen lehet okozója egy-egy régi fűtési egység, amit nem is vizsgáltatunk be szerelővel. A bajt mindig sokkal könnyebb megelőzni, mint a már kialakult mérgezést gyógyítani – ha egyáltalán van még rá esély -, így soha ne legyünk elnézőek berendezéseinkkel!

A legbiztonságosabb megoldás: kílmával fűteni

Mindezek után jogosan vetődik fel a kérdés, hogy amennyiben a fentiek alapján Ön, és családja számára a háztartásban található fűtési egységek potenciális veszélyforrást jelentenek, van-e olyan megoldás, ami garantálja azt, hogy egy váratlan szerencsétlenség következtében nem veszik oda élete munkája, esetleg történik még ennél is sokkal rosszabb. A jó hír az, hogy bizony megoldás van, ráadásul nem kell érte milliókat fizetnie: ez pedig a klímával való fűtés, ami amellett, hogy a legbiztonságosabb fűtési módszer, egyben igen költséghatékony is. A légkondícionáló berendezések ugyanis nemcsak a nyári időszakban tesznek igen jó szolgálatot, hanem fűteni is képesek, az inverteres típusúak pedig teljes megbízhatósággal használhatók akár már -15 fokban is.

Mivel gázfelhasználása a készülékeknek egyáltalán nincs, valamit tűz generálása nélkül biztosítják otthonunkban a komfortérzetet, így sem lakástűztől, sem szén-monoxid mérgezéstől nem kell tartanunk a klíma okán! Teljes biztonságot nyújtanak az egész családnak, valamint otthonunk számára is, mindemellett pedig igen költséghatékonyak is, ugyanis súlyos tízezreket spórolhatunk velük: minden hónapban! Kell ennél több?!


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal »