Klímaszerelés Pest megye

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

Klímaszerelés Pest megye

A népi hagyományok őrzője: Ócsa városa

Pest megyében fekszik Ócsa település, amely a fővárostól, Budapesttől délre található, mintegy 30 kilométerre.

A város különlegessége, hogy nagyon aktívan őrzi a magyar népi hagyományokat, aminek köszönhetően nemcsak a környező településekről látogatnak ide szívesen az emberek, hanem országszerte is közkedveltnek számít.


Tovább olvasom

A népi hagyományok őrzője: Ócsa városa

Ráckeve, a látványosságok és rendezvények fellegvára

Pest megyében, a Csepel-sziget déli részén fekszik egy település, ami a Ráckevei-Duna partját színesíti.

Az ország fővárosától, Budapesttől körülbelül ötven kilométerre találjuk, amely saját híddal rendelkezik festői környezetben, de ami miatt még ennél is népszerűbb, az sok nevezetessége, és a közkedvelt rendezvények minden évben.

Lássuk, milyen élményeket tartogat a számunkra!


Tovább olvasom

Ráckeve, a látványosságok és rendezvények fellegvára

Tököl városának kincsei

A Csepel-sziget egyik gyöngyszeme Tököl városa, ugyanis mind a budapestiek, mind a környékbeliek szemében, sőt, mi több, Európa szerte is meglehetősen népszerű. A település déli részét Szigetcsép, keleti vonalát Szigethalom, az északit Halásztelek öleli körül, nyugatról pedig legnagyobb folyónk, a Duna karolja át.

Tökölnek egy régi, saját repülőtere is van, amely a fővárosunktól körülbelül 20 kilométerre található. Számos olyan látnivalót kínál mindenki számára, ami biztosan emlékezetessé teszi az itt eltöltött időt. Lássuk, melyek ezek!


Tovább olvasom

Tököl városának kincsei

A Dunakanyar másik kapuja: Budakalász

A gyönyörű város, Budakalász közvetlenül határos az ország szívével, Budapesttel, és mivel a Duna jobb partján helyezkedik el Dunakeszivel együtt, a Dunakanyar másik kapujaként szokták emlegetni.

Keleten teljes egészében a csodálatos folyó határolja, de Szentendre, Pomáz és Csobánka is a szomszédai, így igen frekventált fekvésének köszönhetően az egyik leggyakrabban látogatott, és legszívesebben lakott városa Magyarországnak.


Tovább olvasom

A Dunakanyar másik kapuja: Budakalász

Üllő város figyelemre méltó történelme

Üllő városa Pest megyét színesíti, tulajdonképpen a Pesti-síkság legszélén fekszik.

A Liszt Ferenc repülőtértől alig 25 kilométerre terül el, így egy hosszú külföldi útról hazatérve felülnézetből is messziről meglátjuk. Különösen gazdag történelmét érdemes egy kicsit közelebbről is szemügyre vennünk, hiszen a magyar história számos kincsét rejti.


Tovább olvasom

Üllő város figyelemre méltó történelme

A kulturális kincsestár, Kistarcsa

Kistarcsa városa Pest megyében fekszik, csodálatos környezettel várja szeretettel látogatóit.

Annál is inkább érdemes ide kirándulnunk, ugyanis nemcsak a természeti adottságai figyelemre méltóak, de olyan gazdag kulturális élettel rendelkezik, ami nemcsak az itt lakók életét pezsdíti fel alkalomadtán, hanem a messziről érkezettekét is. Lássuk csak, miket is tartogat a számunkra!


Tovább olvasom

A kulturális kincsestár, Kistarcsa

A Rákos völgyében: feledhetetlen kirándulás Isaszegre

Isaszeg települése Budapest belvárosától körülbelül harminc kilométerre fekszik keleti irányba, így ha a fővárosban járunk, és akad némi időnk, akárcsak egy séta erejéig is, akkor mindenképpen érdemes meglátogatni.

A városban húzódó Rákos-patak a határban csörgedez, ami különös hangulattal ajándékozza meg az itt lakókat, és a a kirándulókat egyaránt.


Tovább olvasom

A Rákos völgyében: feledhetetlen kirándulás Isaszegre

A természeti kincsek városa: Pilis

Pilis városa, ami nem keverendő össze magával a Pilis hegységgel, Pest megye dél-keleti részében fekszik csodálatos környezetben, legnagyobb folyónktól, a Dunától keletre.

Budapesttől nem egészen ötven kilométerre terül el. A Gödöllői-dombság nyúlványán hever, a Monor-Irsai dombság és a Duna-tisza közi homokhátság látképét színesíti. A Gerje patak forrásvidéke tulajdonképpen, ami különös értéket ad neki. Lássuk, miért érdemes ide kirándulnunk!


Tovább olvasom

A természeti kincsek városa: Pilis

Az igazi magyar város: Maglód

Maglód település, mint a legtöbb pest megyei város igen festői környezetben fekszik: a Gödöllői-dombság és a Pesti-síkság találkozásánál terül el, majdnem harminc kilométerre találjuk Budapesttől.

Ha ide kirándulnánk, gyönyörű látvány fogad minket, annál is inkább, hiszen északi részénél a Hármas-hegy húzódik. Igazi magyar város Maglód, ugyanis minden évben megrendezésre kerül az Apáink nyomdokain címet viselő találkozó, amely nagy szeretett várja nemcsak az itthoni magyarokat, de a határon túlról érkezőket is.


Tovább olvasom

Az igazi magyar város: Maglód

Kirándulás Albertirsára

Albertirsa városa a Duna-Tisza közén fekszik, pontosabban a homokhátság területén látogathatjuk meg.

A Monor-Irsai dombság csatlakozása színesíti a látképet, így ha kirándulásunk célpontjául választjuk, akkor különleges hangulatú hely fogad majd minket. Az északi határában a Gerje patak csörgedez, és több, védett természeti értéket is rejteget, például egész Közép-Európa legnagyobb gyurgyalag-telepét csodálhatjuk meg itt.

Lássuk, miket érdemes még szemügyre vennünk a túra során!


Tovább olvasom

Kirándulás Albertirsára

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695