Klímaszerelés Nagymaros - Csodálatos látnivalók

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

Nagymaros csodálatos látnivalói

Magyarország megszámlálhatatlan építészeti remekművel, természeti kinccsel várja az idelátogatókat. Aki világutazó körútjának egyik állomásává választja, biztosan nem csalódik. Pest megyében különösen sok ilyen felejthetetlen helyet találunk, amely alól nem kivétel Nagymaros sem. Vác városától nyugatra fekszik, Budapesttől körülbelül 50 kilométerre, a Duna bal partján. Közvetlenül vele szemben Visegrád terül el, gyönyörű panoráma tárul

Mi ez?

Ez itt Nagymaros. Szeretjük felfedezni mindig azt a területet, ahol éppen járunk, ahol klímát szerelünk, vagy éppen karbantartunk. Magyarország szép, számos izgalmas helyen járhatunk, vétek lenne nem megismerni azt, ahol éppen vagyunk. A mai rohanó világban gyakran elfeledkezünk azokról az értékekről, kincsekről, melyekkel kis hazánk megajándékoz minket. Mi nem csak a munkánkban leljük örömünket, hanem szívesen bővítjük természeti és földrajzi ismereteinket is.

Hívjon el minket Önhöz is »

Nagymaros központja

Ha ide kirándulunk, akkor a település szívében máris páratlan látvány fogad minket: a Fő-tér és a templom. Igen mozgalmas történelméről érdemes tudni, hogy minden nyáron Rózsa-ünnepélyt tartottak itt, mulatsággal és vásárokkal egybekötve, ezen kívül pedig Casino, éttermek és cukrászdák várták vendégeiket nagy szeretettel – mindezt a mai könyvtár épületében. Izgalmas élet zajlott a város szívében többszáz évvel ezelőtt is, amelynek helyét a Városi Könyvtár vette át napjainkra. A könyvtár pedig olyan gazdag olvasnivalóban, hogy az egész környék leglátogatottabb könyvtáraként tartják nyilván.

Itt a központban iskolát láthatunk még, valamint orvosi rendelőket és gyógyszertárat; méltán itt a legizgalmasabb az élet a városon belül még napjainkban is. Ha a templom felé vesszük az irányt, akkor pedig tovább színesedik a kép: itt épült meg ugyanis a Művelődési ház, ami nemcsak gazdag kulturális élettel büszkélkedhet, de politikai rendezvényeknek is rendszeresen helyt ad.

A római katolikus templom

Fenséges kilátás a gesztenyeerdőből

Mint minden településen, Nagymaros lakóinak is méltóságteljes templom ad lehetőséget vallásuk gyakorlására. Különlegessége, hogy ez a templom a Dunakanyar egyetlen még ma is álló középkori egyházi műemléke. Többször átépítették már, eredetileg azonban gótikus stílusban épült. A körülötte fekvő házak alatt mind a mai napig pincék húzódnak, ahol nemcsak bort tároltak a török uralom alatt, hanem a lakosságnak is menedéket adott.

A Szív utca rejtelmei

Nagymaroson belül a Dózsa György úton haladva a Szív utcába jutunk, amely a város legromantikusabb és egyben egyik legnépszerűbb része. Fantasztikus kilátás nyílik innen a Dunakanyarra és Visegrádra is, amelyet az itteni sétánk során több alkalommal is megcsodálhatunk. Ehhez hasonló hangulatú a Diófa utca is, kedves kis zsákutca, amit a Szív utcából könnyen megközelíthetünk, érdemes ezt a részt is meglátogatni.

A Kálvária domb

Kisvideó Nagymaros városáról

Kirándulásunk során a Kálvária dombot is mindenképpen látogassuk meg, hiszen egy hatalmas gesztenyésen keresztül a Fehérhegyre nyílik kilátásunk. A monumentális szelídgesztenye erdő tökéletes helyszínt biztosít egy felejthetetlen sétának, vagy akárcsak egy kis feltöltődésnek. A XIV. században telepítették az erdőt, amit mind a mai napig a város egyik nevezetességeként tartanak számon, és hajdanán sok család számára jelentett kiegészítő megélhetést. A gesztenyéket ugyanis a fővárosba vitték eladni, és ezáltal jelentős plusz bevételre tehettek szert. A festői környezetet pedig tovább fokozza a Kálvária lépcső, amely 167 lépcsőfokból áll. Az 1900-as évek elején építtették a nagymarosi családok, és mind a mai napig sok lépcsőfokon olvashatjuk az építtető nevét.


Nézzen körül klímáink között »


Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695