Klímaszerelés Halásztelek - A gyönyörű város

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

A gyönyörű Halásztelek

A pompás Csepel-sziget északi részén terül el Halásztelek, a Nagy-Dunához igen közel esik, annak Érddel átellenes oldalán. Festői környezetének köszönhetően igen közkedvelt célja a turistáknak, de kastélya népszerűsége miatt különböző rendezvények helyszínéül is nagyon szívesen választják. Lássuk, miért érdemes ide kirándulnunk!

Mi ez?

Ez itt Halásztelek. Szeretjük felfedezni mindig azt a területet, ahol éppen járunk, ahol klímát szerelünk, vagy éppen karbantartunk. Magyarország szép, számos izgalmas helyen járhatunk, vétek lenne nem megismerni azt, ahol éppen vagyunk. A mai rohanó világban gyakran elfeledkezünk azokról az értékekről, kincsekről, melyekkel kis hazánk megajándékoz minket. Mi nem csak a munkánkban leljük örömünket, hanem szívesen bővítjük természeti és földrajzi ismereteinket is.

Hívjon el minket Önhöz is »

Egy kis történelem

A város mai területe a Duna gyakori áradásainak köszönhetően a rómaiak számára vélhetőleg túl veszélyes volt, és a kutatások alapján valószínűleg Attila, a hunok királya indíthatta ebből a térségből támatását egy olyan római erődítmény ellen, amely a mai Százhalombatta helyén lehetett. A Csepel-sziget a honfoglaló magyarok számára nyári szálláshelyként szolgálhatott, a feltevések alapján nem volt kivétel ez alól Halásztelek sem. A régi időkben a település a Hermina névre hallgatott, és a kastélyban tartott estélyek messzeföldön híresek voltak. A Halásztelek nevet 1951 óta viseli.

Tudnivalók a városról

Halásztelek egy folyamatosan bővülő, és igen csendes kisvárosnak számít Pest megyében. Az elmúlt néhány évben igen sok fejlesztés valósult meg a településen, így ennek köszönhetően napjainkra igen modern várossá avanzsálódott. Oktatási intézményei közül a Hunyadi Mátyás iskola kapott egy új épületszárnyat, és érdemes megemlíteni az új zeneiskolát a termekkel, a könyvtárral, és a koncerteremmel is. Városszerte számos új park létesült, a meglévőket feújították, így a városon belüli zöld területeket jelentősen növelték.

Halásztelek Sportcentrumában új műfüves focipályát létesítettek, az óvodák és iskolák nyílászáróit is kicserélték. Ám nemcsak a szebb városkép miatt érdemes célba vennünk Halásztelket, ugyanis rengeteg programlehetőség színesíti nemcsak a lakók, hanem a látogatók életét is: ezek közül az egyik legismertebb a Halásztelki Mesenapok, a Szent László nap, a Nemzetközi Zenetábor, és a Bolgár nap. Akár családi programként, akár gyermekeinknek is kiváló művelődési és szórakozási lehetőséget biztosít mindegyik. A városbéli éttermek kiválóak, isteni, házias ízekkel várják az ínyenceket, de a Bolgárkerék, vagy az ősi magyar jurta alakú Erzsébet templom miatt is feltétlenül érdemes eltöltenünk itt egy napot.

A Malonyay kastély

A kastély impozáns épülete

Országszerte is igen nagy népszerűségnek örvend a halásztelki Malonyay kastély, ami eklektikus stílusa miatt különlges élményt nyújt. Részben emeletes, manzárdtetős, gazdag díszítésű épület, amelyet 2005-ben teljesen újjá is varázsoltak. Csodás dísztermével, több konferenciatermével, és konyhai catering előkészítőjével igen kedvelt a rendezvények szervezői körében is. Egy hatalmas őspark övezte az építményt, ám annak fáit a második világháború ideje alatt kivágták, majd épülettörmelékekkel töltötték fel, és később lakótelep létesült rajta.

Természetesen nem tűnt el teljes egészében az őspark, ugyanis több, mint egy hektárnyi területe mind a mai napig csodálatos pompában tündököl. Gazdag történelme alatt bizony sok megpróbáltatást kellett kiállnia, de a 2005-ös felújításnak köszönhetpen napjainkra már eredeti szépségében csodálhatjuk szinte teljes egészében. A restaurációs munkálatok óta a szerencsésen megmentett kastély tárt kapukkal vár mindenkit, aki a régmúlt szépségeiről mesélő, exkluzív helyen szeretné tartani esküvőjét, megünnepelni az évfordulókat, vagy konferenciát szervezne.


Nézzen körül klímáink között »


Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695