Klímaszerelés Tura - A bűbájos város

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

A bűbájos Tura városa

Tura település Pest megyében fekszik, az ország szívétől, Budapesttől körülbelül 50 kilométerre. Környezete igen különleges, ugyanis az alföldi síkság a Mátra hegységének találkozásánál fekszik, a Galga csodálatos völgyében. Rengeteg nevezetességgel várja szeretettel kirándulóit, nézzük, mit érdemes mindenképpen meglátogatnunk, ha ide utazunk.

Mi ez?

Ez itt Tura. Szeretjük felfedezni mindig azt a területet, ahol éppen járunk, ahol klímát szerelünk, vagy éppen karbantartunk. Magyarország szép, számos izgalmas helyen járhatunk, vétek lenne nem megismerni azt, ahol éppen vagyunk. A mai rohanó világban gyakran elfeledkezünk azokról az értékekről, kincsekről, melyekkel kis hazánk megajándékoz minket. Mi nem csak a munkánkban leljük örömünket, hanem szívesen bővítjük természeti és földrajzi ismereteinket is.

Hívjon el minket Önhöz is »

A Schossberger-kastély és a Római katolikus templom

Tura városának kastélya, a Schossberger-kastély az 1800-as évek végén épült, és egy tíz hektáros park közepén fekszik. Maga az épület egyemeletes, és az egyik legszebb kastély Magyarországon, szinte mesébeillő, hangulatos tornyaival és egy kisebb kupolájával igazán romantikus hangulatot képes varázsolni. Turai kirándulásunk alkalmával mindenképpen tekintsük meg, hiszen nem minden városban látni ilyen szépséget. A település rejteget egy barokk stílusú magtárat, ami szintén elég ritkának számít hazánkban.

Ez az épület az 1800-as évek elején létesült, és egy kétemeletes, nyeregtetős alkotásról van szó, amit a kastély közelében találunk. Bár napjainkban sajnos romos állapotban van, mégis érdemes célba vennünk. A város Római katolikus temploma majdnem hétszáz éves, így ismétcsak egy kuriózummal találjuk szemben magunkat. Többször is átépítették az évszázadok alatt, jelenlegi formáját az 1900-as évek elejének köszönheti, de kazettás mennyezete, mutatós, színes üvegablakai, és a keresztúti állomások zománcképei már az 1900-as évek végének alkotásai. Körülbelül húsz éves csodálatos orgonája, amely hangversenyekre is tökéletesen alkalmas mind a mai napig.

A Falumúzeum, és az Obeliszk

A csodálatos Schossberger-kastély

Népművészetből, és hagyományőrzésből ebben a városban sincs hiány, ugyanis rendelkezik egy Falumúzeummal, amelyet egy hangulatos, szentimentális jelleget tükröző parasztházban rendeztek be. Klasszikus nádfedele, és romantikus, fehér falai minden ide látogató számára különösen hívogató úticélt jelent. Az Obeliszk pedig a város egyik legmonumentálisabb emlékműve, amely nyolc méter magasságával a települést régóta őrzi. Az 1849-es, turai csatára emlékezteti nemcsak a kirándulókat, hanem az itt élőket egyaránt.

A város természeti kincsei

Videó a nem mindennapi kastélyról

Nemcsak épületekben, és emlékekben bővelkedik a város, hanem természeti kincsei is figyelemre méltóak. Ha ide kirándulunk, az egyik, amit feltétlenül meg kell látogatnunk, az a Turai legelő. Mára már Természetvédelmi Területté vált, 1987 óta pedig fokozottan védett. Csodálatos tavaszi kikericsekben gyönyörködhetünk itt, hiszen legjelentősebb növénye ez, a más néven egyhajúvirág. Olyannyira fontos szerepet tölt be a város életében, hogy a település címerében is megtaláljuk. Van Turának egy melegvízű forrása is, ami nemcsak neve szerint az, ugyanis majdnem forráspontot ér: vize 93 fokos! Gyógyászati célokra tökéletesen alkalmas termálvíz, és egy XX. század közepi olajkutatás során tört a felszínre, több, mint két kilométer mélységből.


Nézzen körül klímáink között »


Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695