Mennyibe kerül a klíma beszerelése? Klímaszerelés Árak

Klímát szeretne?
Kérjen ajánlatot MOST!

Amennyiben elküldi igényeit, hozzáértő,
szakmai tanácsadással és kedvező árakkal segítjük.
Kattintson a gombra!

Klímát szeretnék

Klímaszerelés

Klímaszerelés Budapesten és Pest megyében

Klíma Akció, beszereléssel

Kérjen tőlünk időpontot klímaszerelésre és telepítésre:
+3670 / 451-9238

Adja meg telefonszámát és visszahívjuk

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Mennyibe kerül a klíma beszerelése?

38.500 Forint/ Beltéri egységtől

A szerelés nettó 38.500 Forint. Ez az összeg sok tényezőtől függ. Minél messzebb helyezkedik el a kültéri egység a beltéritől, annál hosszabb rézcső szükséges. A csövezés méterenként nettó 5600 Ft/méter. 2,5 kW-os és 3,5 kW-os teljesítmény alatt az anyagár és a beszerelés költsége ugyanaz. 3,5 kW felett vastagabb csövek és vezetékek szükségesek, tehát az ár ez alapján változik.  A kültéri egységet tartó konzol ára nettó 5000 Forint. Egy légkondicionáló beszerelése és beüzemelése átlagosan 40.000 és 50.000 Forint között mozog. Pontos, egyedi árajánlatról és további információkért érdeklődjön telefonon!

A beszerelés ára tartalmazza:

 • A kültéri egység felszerelését és bekötését.
 • A beltéri egység felszerelését és bekötését.
 • A hűtőkör nyomáspróbáját, vákuumozását és beüzemelését.
 • A dekorcsatornázást a csövezés ára tartalmazza
 • Kondenzvíz gravitációs elvezetését a csövezés ára tartalmazza.
 • Az elektromos betáplálás kiépítését a csövezés ára tartalmazza.

Árajánlatunk tartalmazza:

 • A megrendelt klímaberendezés és a telepítéshez szükséges anyagok kiszállítását.
 • A telepítés helyszínére történő kiszállást Budapesten.
 • A klímaszerelő fizetését.
 • A keletkezett építési hulladék feltakarítását.
 • A szakszerű beüzemelést, helyszíni segítségnyújtással és tanácsadással.
 • A szerelésre garanciát.

Mi az a split légkondicionáló (klíma) és hogyan épül fel?

A split szó osztottat jelent, tehát arra utal, hogy a beltéri egység otthonán belül helyezkedik el, a kültéri egység pedig lakásán kívül. Így biztosított az alacsony zajszint, tehát a tökéletes komfort.

A split légkondicionáló rendszer 3 egységből épül fel. A beltéri egységből, amely lehűti a levegőt az otthonában úgy, hogy hőt von el onnan. Ezután az elvont hőt a kültéri egységbe szállítja, amely leadja a hőt a külső környezetbe.

A modern légkondicionáló berendezések már fűteni is tudják otthonát, a hőszállítás megfordításával. A berendezések részletes leírásában tájékozódhatunk arról, hogy melyek azok a klímák, amelyek képesek fűteni.
A split rendszer szabályozható infrás távirányítóval, vezetékes fali szabályzón keresztül vagy akár okostelefonról is.

Hova helyezzük a beltéri és a kültéri egységet?

A legfontosabb szempont a légkondicionáló beszerelésénél, hogy olyan helyre kerüljön, ahol biztosított a csövezések és vezetékezések helye. Fontos, hogy a kültéri egységet is minél közelebb tudjuk helyezni a beltéri egységhez, így fokozva a hatékonyságot. Nem utolsó szempont az esztétikus beszerelés, ugyanis a légkondicionáló szerves, ámde gyönyörű része lesz otthonunknak. A kültéri egység felszerelésénél a legfontosabb a beltéri egységtől való távolságot figyelembe venni. A gyártó által megszabott értéket be kell tartani a legjobb hatásfok elérése érdekében. Fontos a kültéri egységhez való jó hozzáférhetőség, a későbbi karbantartások megkönnyítése érdekében.

Mennyi ideig tart a légkondicionáló beszerelése?

Egy klíma beszerelése átlagosan 4-5 órát vesz igénybe. Ez az idő függ az átfúrandó fal vastagságától és a csővezeték hosszától. Ha panelról, beton építésű házról van szó, ez az időtartam növekedhet.

Mennyi kosz és por marad a munkálatok után?

A szerelés alkalmával nem kerül az egész lakás szétbontásra. A szakemberek munkájukat a munkaterület biztosításával kezdik, tehát letakarják azokat a pontokat ahova szemét és por fog szóródni. A munka befejeztével a képződött törmeléket eltakarítják és előzetes megbeszélés alapján vagy a helyi szeméttárolóba dobják vagy elszállítják.

Mekkora teljesítményű légkondicionáló berendezés szükséges?

Klíma választásnál a legfontosabb tényezők közé tartozik a helyiség alapterülete, belmagassága és szigetelése. Átlagos helyzetben normál belmagasság esetén( 2,6-2,7 m) 10 négyzetméterenként 1 kW teljesítmény elegendő. Példaként egy 36 m2-es szoba lehűtésére elegendő egy 2,5 kW-os teljesítményű légkondicionáló. 36-45 m2-es szobához 3,5 kW-os, 45-58 m2-es szobához 5,2 kW-os, 58-75 m2-es szobához 7,0 kW-os teljesítményű berendezés szükséges.

Meghatározó tényezők:

 • a környék jellege, elhelyezkedése
 • nyári árnyékolhatóság
 • mennyire szeretnénk lehűteni a helyiséget
 • a helyiség alapterülete
 • otthoni berendezéseink hőkibocsátása
 • ablak- és ajtófelületek nagysága
 • napozottság

Mi alapján válasszak klímaszerelőt?

A klíma szerelés nagy mértékben meghatározza a légkondicionáló élettartamát. Csak profi, szakképzett szerelőt bízzon meg a munkával. Egy klímaszerelő szereléshez való jogosultságát „kék kártya” számának segítségével tudjuk ellenőrizni. Az alábbi linkre kattintva ezt meg is teheti. Ha a beszerelést nem szakszerűen végzi el az adott személy, a gyártó garanciája elveszhet. Egy profi szakember munkájára minden esetben garanciát vállal!

Mikor és hányszor szükséges egy évben karbantartást végeztetni?

Sok gyártó a garancián belül kötelezővé teszi a rendszeres karbantartást. Ez a szám változhat, a gyártó évente egyszeri vagy kétszeri alkalommal kötelezheti a karbantartást. A karbantartás legtökéletesebb időpontja tavasszal esedékes. A légkondicionáló beltéri egységében lerakódik a por, ami sok idő elteltével bomlásnak indul és penésztelepeket hoz létre. Ez rendkívül veszélyes lehet az ott élő emberekre.

Mennyibe kerül pontosan a klíma beszerelése?

A szerelés nettó 38.500 Forint. Ez az összeg sok tényezőtől függ. Minél messzebb helyezkedik el a kültéri egység a beltéritől, annál hosszabb rézcső szükséges. A csövezés nettó 5600 Ft/méter. 2,5 kW-os és 3,5 kW-os teljesítmény alatt az anyagár és a beszerelés költsége ugyanaz. 3,5 kW felett vastagabb csövek és vezetékek szükségesek, tehát az ár ez alapján változik. A kültéri egységet tartó konzol ára nettó 5000 Forint. Egy légkondicionáló beszerelése és beüzemelése átlagosan 40.000 és 50.000 Forint között mozog.

Pontos, egyedi árajánlatról és további információkért érdeklődjön telefonon! Cégünk kizárólag saját eladású légkondicionáló berendezésre vállal felszerelést!
Készüléke garanciájának megtartása érdekében csak „Kék kártyával” rendelkező szakemberekre bízza a beszerelést és a karbantartást! A linkre kattintva ellenőrizheti a szerelésre jogosult klímaszerelőket.

Hogyan zajlik a számlázás és a fizetés?

A számla kiállítása a helyszínen történik és tartalmazza a megvásárolt légkondicionáló berendezést és tartozékait, a munkadíjat és az anyagköltséget. Ezek az információk hiánytalanul szükségesek a számlára, ugyanis ha garanciális problémára kerül sor, akkor ezt a számlát fel kell mutatni a gyártónak.

Kosár tartalma