Klímával a pollenallergia ellen

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

Klímával a pollenallergia ellen

Tüsszögés, viszkető szemek, folyton eldugult orr, fejfájás, rosszullétek, néhány perc szabadban eltöltött idő után. Ismerősek ezek a tünetek? Rengeteg ember szenved a pollen miatt, melynek szezonja általában áprilisban kezdődik és egészen akár szeptember-októberig is eltarthat.

Mit tehetünk az allergia ellen?

Azt természetesen nem tudjuk megtenni, hogy hónapokra bezárjuk magunkat a lakásunkba, és ki sem mozdulunk. Ez amúgy sem lenne különösebben jó megoldás, hiszen az ablakon keresztül is bejöhetnek a pollenek

Az első és legfontosabb dolog felkeresni egy jó allergológus szakembert, vagy a háziorvosunkat kérjük meg, hogy küldjön el allergia tesztre bennünket. Rengeteg minden okozhat allergiát, fontos tisztában lenni azzal, hogy miket kell/érdemes elkerülnünk, mettől meddig virágzik, stb.

Az allergia alapvetően nem gyógyítható állapot. A tünetek elfedéséhez szedhetünk ugyan gyógyszereket, de ajánlatos jól megnézni a betegtájékoztatót, sok közülük ugyanis álmosító hatással bír, az pedig a mindennapi életünket igencsak megnehezítheti. Természetesen mellé használhatunk különféle orrcseppeket, szemcseppeket, orrkenőcsöt. Háziorvosunk tud adni vényre kapható szereket, amelyekkel olcsóbban kijöhetünk, mintha nem támogatott szereket vennénk.

Sokan szenvednek a szénanátha kellemetlen tüneteitől

A gyógyszerszedésen túl azért néhány dolgot tudunk tenni, hogy könnyebben átvészeljük ezt az időszakot. A rendszeres szellőztetés fontos, hiszen egy klíma a benti levegőt járatja, szükséges annak felfrissítése. Elsősorban késő este, éjszaka vagy záporok, zivatarok után érdemes szellőztetni. Érdemes sűrűbben porszívózni a szokásosnál, így eltávolítva a polleneket. A zuhanyzást, a ruhaneműk tisztítását is érdemes megsokszorozni, hogy csökkentsük az allergizáló polleneket a közvetlen környezetünkből.

Klímával az allergia ellen

A klíma használata azért jó az allergiával küszködőknek, mivel a szobában levő levegőt hűti és szűri meg, nem pedig a kint pollenes levegőt. A szűrő tisztítása tehát nagyon fontos feladat, minden évben tegyük meg, vagy kérjük szakembert, hogy végezze el helyettünk.

A plazmaszűrő is jó megoldás lehet az allergiásoknak. A szűrő a levegőt nagyfeszültségű, elektromos téren áramoltatja át, és így a szennyeződések különféle ártalmatlan komponensekre bomlanak. A módszer azért nagyszerű, mert általa a legapróbb szennyeződéseket lehetőség van kiiktatni a levegőből, és fertőtleníti is azt. Allergiások hamar fellélegezhetnek a plazmaszűrős klíma mellett, hiszen rövid időn belül csökken a levegőben megjelenő allergének koncentrációja, így a beteg hamar jobban érezheti magát a bőrében, tünetei csökkenhetnek.

Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695