Klíma használat és karbantartás ősztől tavaszig

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

Klíma használat és karbantartás ősztől tavaszig

A klímás berendezéseket manapság már nemcsak a nyári időszakban használhatjuk, hiszen a téli, fagyos zimankóban is tökéletes szolgálatot tehetnek. Így tehát nemcsak pár hónapot üzemelnek, hanem akár egész évben is, így különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy rendszeres karbantartásuk biztosított legyen. Lássuk, a fokozottabb igénybevétel által mire kell odafigyelnünk!


Nézzen körül klímáink között »


A klímberendezések hőleadó felülete

Az egyik legfontosabb karbantartási feladat, amely biztosítja számunkra a berendezés hatékonyságát az ősztől tavaszig tartó időszakban is, az a készülék hőleadó felületének, a fémlamelláknak a tisztítása. Ugyanis, ha ezek koszosak, vagy el vannak tömődve, akkor máris blokkolják a normál légáramlást, aminek köszönhetően sajnos a rendszer hatékonysága máris jelentősen lecsökken. Ilyen esetekben tehát a normál légáralmás akadályozottá válik, valamint rontja a hőleadó képességet is.

Ezzel együtt pedig a légkondi energiafogyasztása is megnő, ha elfeledkezünk a rendszeres karbantartásról. Fordítsunk hát időt az ellenőrzésre minden hónapban, de legkésőbb a hűtési-fűtési szezonok közötti váltáskor végezzük el a tisztítást, karbantartást!

Egészséges, tiszta levegő télen is: klímánk rendszeres karbantartása télen különösen fontos.
Olvassa el ügyfelünk véleményét: Fűtés klímával: 800 Ft / hó »

Fókuszban az egészségünk

Természetesen nemcsak a berendezés hatékony működése, és védelme érdekében fontos a rendszeres karbantartás, ugyanis a légkondi hatással van az általunk belélegzett levegő minőségére, vagyis befolyásolja egészségi állapotunkat is. Ha nem tisztítjuk a készüléket megfelelő időközönként, akkor szennyezett levegőt fog áramoltatni a helyiségekben, ami a téli időszakban, amikor egyébként is kevesebb szellőztetésre van lehetőség a kinti hőmérséklet miatt, fokozottabb veszélyt jelenthet. Könnyen kialakulhat egy-egy allergia, a náthából nehezebben gyógyulunk meg, az ősztől tavaszig keringő vírusoktól keservesebben szabadulunk meg.

Emellett pedig egy olyan klímaberendezésben, amelyet nem tartunk karban, a baktériumok és gombák is könnyen elszaporodnak, ezek pedig kellemetlen szagokkal járnak, valamint légúti megbetegedéseket okozhatnak. Ezért is különösen fontos, hogy évente legalább kétszer végezzük el a teljes karbantartást, hiszen a téli hónapokban egyébként is több betegség üti fel a fejét; fontos tehát, hogy otthonunkban egészséges, és tiszta levegőt lélegezhessünk be.

A profi szerelő segítsége

Ha azt vesszük észre, hogy légkondink nem olyan hatékonysággal működik, mint ahogy megszoktuk, vagy valami oknál fogva egyáltalán nem is tudjuk “munkára bírni”, akkor mindenekelőtt érdemes profi szerelőt hívni. Annál is inkább, hiszen Ő lesz az, aki pontosan meg fogja tudni állapítani a készülék hibáját, és szakszerűen orvosolni azt, hogy klímánk a téli időszakban is tökéletesen szuperáljon.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal »


Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695