Így válasszunk tökéletes klímát télen!

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

Így válasszunk tökéletes klímát télen!

Ha még valaki nem szerzett be klímaberendezést, akkor sincs elkésve, hiszen akár az egész téli szezont át lehet vészelni úgy, hogy csupán e rendkívül kedvező árfekvésű fűtési rendszerrel melegítünk. Egyes tanulmányok szerint, ez az egyik legolcsóbb fűtési módszer amivel manapság találkozhatunk. Egy kisebb lakás fűtési költsége – megfelelő szigetelés és szinten tartott fűtési módszerrel – akár 1000 Forint alatt is maradhat havonta!

Mire figyeljünk klíma vásárláskor? 

Az első és legfontosabb feltétel, ha a téli időszakban adjuk klímavásárlásra a fejünket, hogy nézzük meg, van-e fűtési funkció a klímán. Bár manapság egyre ritkábban találkozni vele, de vannak olyan készülékek, amelyek csupán hűtésre valók, így azokat a modelleket inkább nyaralókba érdemes megvásárolni. A másik kérdés, hogy split klímát vagy mobil klímát vegyünk. Ez attól függ, hogy saját lakásunk van vagy béreljük. Ha a tulajdonos nem szeretne munkálatokat a lakása körül, akkor a beszerelhető, nem mozdítható split klíma nem opció, így marad, a mozgatható mobilklíma, mint megoldás. 

A szakértői vélemény alapján érdemes minden helységet külön klimatizálni a szigetelési és elhelyezkedési különbségek végett. Azonban általában a folyosóra is kihelyezhetünk egy közös klímát ami a kisebb emeletet, szobákat képes egyedül is lehűteni nyáron és felmelegíteni télen. A split klímák előnye, hogy energiatakarékosak és csendesek, így olcsó a fenntartásuk. A mobil klímák viszont mozdíthatóak, viszont zajosak és drágább az üzemelési költségük.

Mennyibe kerül egy klíma és mire érdemes még figyelni? 

Ha gazdaságosan üzemelő klímát keresünk, akkor mindenképpen A+, A++ vagy A+++ energiaosztályos változatokat vásároljunk. A belépő modelleket már 150-170 ezer forintért meg lehet vásárolni. A középkategóriás split klímák már 200.000 Forinttól indulnak és előnyük, hogy még csendesebbek és jobb a szűrőrendszerük, illetve magasabb energiahatékonysággal dolgoznak. A felső kategóriás, prémium modellek ára a csillagos égig terjed és ezek dizájnosabbak, kényelmesebbek, illetve többirányú légterelésre is képesek. 

Ha már megvásároltuk a klímát, érdemes több dologra is odafigyelni a használata során. Először is figyeljünk a szűrőre, ugyanis ez gondoskodik a tiszta, egészséges levegőről, ezért tisztítsuk rendszeresen, hogy elkerüljük a megbetegedéseket. Ezenkívül ügyeljünk rá, hogy soha ne fűtsük vagy hűtsük túl a helyet. Egyes ajánlások szerint a kinti hőmérséklethez képes 8 fokkal térjünk el. Ezt azért télen nyugodtan szegjük meg, de nyáron érdemes betartani. Figyeljünk, hogy ne közvetlenül ránk fújja a levegőt a klíma. Ez ugyanis nyáron, a felhevült testünket ért hirtelen hideg levegő következtében, akár megfázáshoz is vezethet.

Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695