Ezeket a klíma szűrőket érdemes használni, ha kellemetlen allergiás reakciókkal küzdünk

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

Ezeket a klíma szűrőket érdemes használni, ha kellemetlen allergiás reakciókkal küzdünk

Bármilyen klímát vásárolunk, biztosan található benne valamilyen szűrő. Legtöbb esetben ez egy egyszerű alapszűrő, amelynek az a feladata, hogy a nagyobb méretű szennyeződéseket kiszűrje a levegőből (például szöszt vagy a pollent). Ezek az alapszűrők jellemzően mosható változatban készülnek el, így klíma tisztítása során ezt is könnyedén ki tudjuk tisztítani. Lehet ez rács, szivacsos szerkezetű vagy esetleg szövet.

Annak köszönhetően, hogy ezeket a szűrőket nagyon könnyen lehet takarítani, nincs szükség sűrű cserére, csak akkor, amikor már teljes mértékben elhasználódott. Az alapszűrő mellett azonban nagyon sokféle, több fajtájú és márkájút tudunk vásárolni. A levegőben található szennyeződések, vírusok és baktériumok sok esetben okoznak különböző felső légúti megbetegedéseket vagy allergiát, melyek megkeseríthetik az életünket. Nézzük, melyek azok a szűrőfajták, amelyeket a legtöbbször használnak az emberek klímaberendezésükben akkor, ha szeretnék az otthonuk levegőjét teljes mértékben megtisztítani, esetleg fertőtleníteni.

A plazma szűrő segítségével a baktériumok és a vírusok 95%-ától búcsút vehetünk

A plazma szűrő sokak számára valószínűleg már nem újdonság. Rengetegen használják és szeretik azért, mert nagyon hatékonyan tudja megszűrni a lakás levegőjét. Ez az egyik legtöbbször vásárolt szűrő, amely teljesen más alapokra helyezett tisztítási technikákkal dolgozik annak érdekében, hogy eltüntesse a levegőben található szennyeződéseket. A szennyezett levegő ugyanis nagy mértékben hozzá tud járulni sajnos a különböző légúti megbetegedések kialakulásához, melyet csak olyan módon lehet kiküszöbölni, ha külön figyelünk arra, hogy tiszta legyen az. Erre a célra tökéletes választás lehet a plazma szűrő, amely a légkondicionáló berendezés működése közben folyamatosan szűri és tisztítja a levegőt. Ennek a működése az elektromosságon alapul.

A levegőt szűrést követően a rendszer átvezeti egy nagyfeszültségű, elektromos töltött téren. Itt a levegőben található szennyeződéseket, baktériumokat, vírusokat, illetve szilárd részecskéket átváltoztatja pozitív töltetűvé, ezután pedig ezek áthaladnak egy olyan negatív töltésű fémrácson mely egyszerűen magához fogja szippantani a negatív töltéssel rendelkező apró részecskéket. Ennek köszönhetően ez a plazma szűrő képes akár a vírusok, baktériumok és a gombák 95%-át is eltüntetni a levegőből. Emellett képes eltávolítani a mikroszkopikus szennyeződéseket, illetve a füstöt és a kellemetlen szagokat is. Mindenképpen azok számára lehet jó, akik allergiás vagy asztmás megbetegedéssel küzdenek. A speciális szűrőberendezésnek köszönhetően hamar észrevehető lesz a különbség és a kellemetlen allergiás tünetek is enyhülni fognak.

 A bio szűrő egyedi, biológiai enzim segítségével tisztítja a levegőt

Ez a szűrőtípus rendkívül hatékony. Különösen jól tudja a levegőben található baktériumokat megszűrni. Működésének az alapja egy egyedi biológiai enzim, melynek segítségével a legapróbb részecskéket is képes eltávolítani a levegőből. Különösen hasznos lehet ez a szűrőtípus az allergiás emberek számára, hiszen rendkívül jól tudja tisztítani a levegőt. Emellett hatékonyan tudja felvenni a harcot a különböző gombákkal, baktériumokkal és vírussokkal szemben is. Ebben a bioszűrőben megtalálható filter egy olyan antibakteriális anyaggal van ellátva, mely képes semlegesíteni a lakás levegőjében lévő baktériumokat és vírusokat. Ez a szűrőtípus nagyon hatékonyan képes tisztítani és sterilizálni a levegőt, hiszen a benne található enzim összekapcsolódik a levegőben lévő baktériummal vagy vírussal. Ezután feloldja annak sejtfalát, így teljes mértékben ártalmatlanítani tudja azt. Ennek köszönhetően kapunk egy tiszta, egészséges légteret.

Aktív szenes szűrő, megszűri a kellemetlen szagokat a lakásban

Az aktív szenes szűrő, a benne található aktív szén segítségével megköti a levegőben található kellemetlen, rossz szagokat. Lehet ez akár dohányfüst, akár dohos szag vagy háziállat szaga, az aktív szenes szűrő garantáltan megbirkózik vele. Érdemes azonban tudni, hogy ez a típusú szűrő filter szinte lehetetlen, sőt értelmetlen tisztítani, hiszen annyira elhasználódik, hogy a klíma karbantartás során mindig teljesen újat kell bele vásárolni. Ha erről megfeledkezünk, rövid időn belül észre fogjuk azt venni, hogy az nem végzi már jól a dolgát, hiszen elhasználódott, már nem tudja megszűrni a levegőben található kellemetlen szagokat. Ilyenkor nem érdemes spórolni, mindenképpen le kell cserélni a régi szűrőfiltert egy újra, amely hatékonyan tudja tisztítani otthonunk levegőjét. Létezik olyan szagsemlegesítő szűrő is, amely hasonlóan az aktív szeneshez, javítani tudja a levegő minőségét, a keletkező negatív ionok segítségével. Emellett találhatunk olyan szag és porszenzort is, melynek elsődleges feladata, hogy ellenőrizze a levegő minőségét és meghatározza a levegőben található por okozta szennyezettséget.

Catechin szűrőberendezés, mely sterilizálja otthonunk levegőjét

Ez a típusú szűrő nevét a catechin zöld tea kivonatról kapta, hiszen fertőtlenítő hatása miatt igen jól tudják alkalmazni a levegő tisztításánál is. Benzol magvát aktív enzimek alkotják, melyek képesek elnyelni a levegőben megtalálható káros anyagokat. Ennek a különleges eljárásnak köszönhetően képes a levegőben lévő baktérium, gombák és vírusok több mint 95 százalékával megküzdeni. A Cetachin szűrő hosszan tartóan és hatékonyan fogja fel, majd ezután sterilizálja a levegőben megtalálható porrészecskéket. Kiszűri a legapróbb porszemeket, gombákat, majd az igen erős antioxidáns hatású bio zöld tea segítségével elpusztítja azokat. A szűrő képes biztosítani egy tiszta és egészséges, baktériummentes levegőt. Különösen hasznos különböző allergiával szenvedő emberek esetén, illetve kisgyermekes családoknál.

Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695