A legtöbben valamilyen egzotikus helyen töltenék a telet

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

A legtöbben valamilyen egzotikus helyen töltenék a telet

Azok az emberek, akik az igazi nyári időjárás szerelmesei, sokszor az őszt és a telet is igen nehéz átvészelniük. Míg van, akit a tél és a lehulló falevelek is lázba tudnak hozni, léteznek olyanok is, akiket ez az egész időjárás egyszerűen lehangol. Az órákig való öltözködés, a hólapátolás és a folyamatos esőzés se tudja meghozni a kedvüket az itteni őszhöz és télhez. Emellett a folyamatosan lehűlő hőmérséklet, a szeles, csapadékos időjárás, majd a lassan közelgő fagy és hó igazi rémálom lehet azok számára, akik a 30 Celsius fok feletti hőségre vágynak egész évben.

Ők legszívesebben ki se mozdulnának a lakásukból addig, amíg újra nem lesz nyár közepe és forró napsütés. Számukra lehet tökéletes megoldás, ha ezekben a hűvösebb évszakokban valami olyan tájra utaznak el, ahol egész évben igazi nyári forróság uralkodik. Megmutatjuk most, mik a legnépszerűbb egzotikus utazások, melyeket nem szabad kihagyni, ha novemberben és decemberben is kánikuláról álmodozunk.

Tenerife – tökéletes üdülés kisgyermekkel is

Ha egyelőre szeretnénk kicsit közelebb, Európán belül maradni, érdemes lehet úticélul az igen népszerű Kanári-szigeteken megtalálható Tenerife-t kitűzni. Ha igazán tikkasztó melegre vágyunk, utazzunk a déli részre, hiszen ott sokkal kevesebbszer hullik csapadék, mint az északi tájakon.

A kisgyermekes családok számára is tökéletes hely, hiszen az itt található hatalmas aquaparkok az év minden szakában, télen is üzemelnek. Szilveszterkor pedig fergeteges bulival zárhatjuk az évet a Santa Cruz, de Tenerifén and La Lagunában ahol pompázatos, látványos tűzijátékkal teszik még felejthetetlenebbé az ünneplést. Mivel a szezon a decemberrel egyáltalán nem ér véget, január 5.-én a “három királyok” – Cabalgata de los Reyes – lóháton ülve járják körbe a városokat, azért hogy a kisgyermekeket felkutassák, majd mindenféle finomságokkal és édességekkel kínálják meg őket. Emellett január vége és február eleje a kiemelkedő, színvonalas, klasszikus koncertek időszaka Tenerife-n, hiszen a Festival de Música de Canarias ideje alatt a legnagyobb művészek utaznak el Európából, hogy csodálatos előadást adjanak a turistáknak.

Miami, a fergeteges bulik központja

Miami nem véletlenül tartozik az egyik legnépszerűbb úticélok közé. A téli hónapokban igazi felüdülés lehet egy ilyen varázslatos helyen felmelegedni és élvezni a 25-30 Celsius fok körüli kellemes hőmérsékletet. A kellemes meleg mellett a turisták azért is imádják ezt a várost, mert sosem alszik. Ha valaki csendes, meghitt pihenésre vágyakozik, akkor nem ez a megfelelő hely számára. Itt folyamatosan pezseg és pörög az élet, A legnagyobb bulik leginkább az Art Deco negyedben és a South Beach környékén találhatóak. Ha pedig egy kis itteni kultúrát szeretnénk elsajátítani, a legjobb, ha a decemberi hónapokban látogatunk el ide, hiszen ilyenkor évente egy alkalommal az Art Basel Miami Beach területén a legnagyobb kortárs és a modern művészeket is megcsodálhatjuk.

Dubaiban télen a legjobb nyaralni

Sokan meglepődnek, ha valaki azt a kijelentést teszi, hogy bizony Dubai-ban is van tél. Igazából csupán két dologban különbözik az ottani és a hazai tél. Az egyik az, hogy csak 6 hétig tart, a másik pedig az, hogy ilyenkor is kellemes meleg fogad minket. Sőt! Ilyenkor van igazán kellemes időjárás, hiszen sokak szerint a téli időszakon kívül a Dubai forróságot még azok is nehezen tudják elviselni, akik egyébként imádják a nyarat és a kánikulát.

Ebből kifolyólag itt télen kezdődik meg az igazi turistaszezon. Igaz, hogy ilyenkor már csak a legmerészebbek mernek a tengerben megmártózni, hiszen a víz hőmérséklete már hidegebb, ám nem kell csüggedni, hiszen Dubai-ban rengeteg aquapark üzemel, amelyeket télen is igénybe tudunk venni, ha egy kicsit fürdőzni támad kedvünk. Ha azonban pár nap alatt megunjuk a napozást és a koktélok szürcsölgetését és időközben a téli sportokhoz is megjönne a kedvünk, nem kell messzire mennünk. Itt található ugyanis a világ leghatalmasabb méretű fedett sípályája, amely a Ski Dubai néven lett híres. Az itt fellelhető mesterséges hegy 60 méter magas és 5 sípályát tartalmaz és az ide érkező utazók mindenféle téli sportot ki tudnak próbálni.

Egyiptom, ahova mindenki szívesen visszatér

Aki már egyszer járt ebben a gyönyörű országban, az biztosan vissza szeretne ide még jönni egyszer az élete során. Természetesen egy ilyen felejthetetlen utazásról az őszi hónapokban sem kell lemondanunk. Az itt élő, csupa szív emberek hatalmas kedvességgel fogadják az ide érkező kirándulókat, akik nagyon jó helyen járnak, ha valami fantasztikus látványt keresnek. Egyiptomban kiváló ár-érték aránnyal, kellemes szállodák foglalhatók a Last Minute időszakokban is. Hurghada-t azoknak szokták leginkább ajánlani, akik most utaznak először Egyiptomba, míg az igen népszerű Sharm El-Sheikh a visszatérő utazók, az igazi ínyencek kedvelt úticélja lehet.

Rengeteg Last Minute utazás várja az üdülni vágyókat ősszel és télen is

A hideg és esős időjárás után hamar a forró paradicsomban találjuk magunkat, bármelyik utazáson is szeretnénk részt venni. Amíg sokan itthon már a fűtést tekergetik és melegebb pulcsiba bújnak, addig ezeken az egzotikus helyeken még sokszor télen is folyamatosan szükség van a légkondicionálásra annak érdekében, hogy kicsit kellemesebbé tegye a hatalmas hőmérsékletet a szobákban. Míg ősszel és télen Magyarországon a klímákat csak fűtésre használhatjuk, addig a mediterrán városokban kellemes hűvöst árasztanak magukból ilyenkor is.

Ha tökéletes tengerparti utazásra vágyunk, szuper Last Minute utakat találhatunk gyönyörű tengerpartokon ősszel is. Bulgária, Görögország, Spanyolország és Ciprus ilyenkor is várja a nyaralni vágyó turistákat. Ha azonban egy kis városnézős kikapcsolódásra vágyunk, látogassunk el ezekben a hónapokban is Rómába, Lisszabonba vagy akár Barcelona mediterrán területeire. Ha a hajóutak szerelmesei vagyunk, akkor számunkra az MSC hajóutak fognak felejthetetlen élményt nyújtani, hiszen ezeken a magas színvonalú, tenger-és óceánjárókon minden megtalálható, amire egy 5 csillagos szállodában igényt tarthatunk. Hamar feltöltődhetünk így, ahol minden egyes nap más városban szállhatunk ki és megismerhetjük a világ legcsodálatosabb part menti településeit.

Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695