A Klíma valóban segít az allergián és még fűtésre is lehet használni?

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

A Klíma valóban segít az allergián és még fűtésre is lehet használni?

A legkorszerűbb klíma berendezés nem csak a lakás lehűtésére szolgál akkor, amikor kint a nyári kánikula tombol. Egy jó minőségű Hűtő- Fűtő klímaberendezés természetesen télen, a legnagyobb hidegben is segítségünkre lehet abban, hogy a lakásba kialakítsa a megfelelő hőmérsékletet. Hatalmas tévhit az, hogy klímával drágább a fűtés. A klíma fűtésre való használata a modern berendezésekkel már gazdaságosan megoldott. A klíma nagyon egyszerűen működik.

Hűtéskor hőt szállít a hűtött térből a külvilág felé. De egy speciális szerkezettel ez a folyamat könnyedén megfordítható, ennek köszönhetően pedig a külső térből szállítható a hőmennyiség a belső térbe, vagyis a klíma berendezésünk képes fűteni is.

Valóban tévhit az, hogy klímával fűteni drágább?

Sokan úgy tartják, hogy árammal fűteni igen drága mulatság. Ez az állítás azonban mára már egyáltalán nem állja meg a helyét. A klímával történő fűtés során körülbelül négyszer annyi a fűtési teljesítmény, mint amennyi elektromos áramot fogyaszt. Ez pedig egy klímánál akár 5 is lehet. Ebből pedig egyértelműen látszik az, hogy a klímás fűtés négyszer annyi hőt képes szállítani, mint amennyi áramot felvesz a hálózatból.

Ha pedig ennél jobb az érték, akkor már jóvan olcsóbban jövünk ki, mintha gázzal szeretnénk felfűteni az egész lakást. Arról nem is beszélve, hogy a Klímaberendezéssel történő fűtés hihetetlen gyors, mivel ahogy bekapcsoljuk a klímát, elkezdi fújni a meleg levegőt, ennek köszönhetően nem kell várakoznunk arra, hogy a lakásunk felmelegedjen.

Az is hatalmas előnye, hogy lefele fújja a meleg levegőt, a lakásnak pontosan abba a térségébe ahol mi tartózkodunk. Az is az előnyei közé sorolható, hogy se radiátor, se a csövek nem foglalják el a helyet a lakásban, illetve ezek nem csúfítják el a szép otthonunkat sem. Sőt ennek ellenére inkább emeli otthonunk szépségét egy koreszű, modern készülék.

Valóban segít a klíma az allergiásokon?

Az évszakok változásával sok ember életét megkeseríti az allergia, mely miatt folyamatos az orrfolyás, viszkető bőr és a folytonos köhögés. Az allergia tünetei lehetnek az asztmás rohamok, a krónikus fáradtság és a gyakori fejfájás is. Vannak olyan anyagok (például a penész és a háztartási poratka is ilyen) amelyek erős allergiát okoznak az emberek nagyobb részénél. Ezek az anyagok nem csak az allergia miatt nehezítik meg a mindennapjainkat, hanem jelentősen hozzájárulnak a légzőszervi és atopiás megbetegedések kialakulásához is.

Létezik azonban a plasma légtisztító berendezés, mely azt a célt szolgálja, hogy lebontja a baktériumok és allergén anyagok sejtjeit, elpusztítja a baktériumok nagy részét is. Ez pedig azoknak, akik allergiával küzdenek nap, mint nap, hatalmas segítség lehet. A plasma légtisztító rendszer lényegében tökéletesíti a klíma sterilizáló hatásait. Ahogy a levegő a szűrőn áthalad, a rendszer megszűri például a port, a penészt és a különböző szagokat is. Létezik még a plazmaionizációs szűrőberendezés is, mely hatékonyan tisztítja a levegőt, szűri meg a füstöt, a port és a pollen részecskéket, ezáltal egészségesebb környezetett biztosít az egész család számára.

Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695