5+1 tipp inverteres klíma választása mellett

Hírlevél feliratkozás

Klíma kisokos

5+1 tipp inverteres klíma választása mellett

A klímberendezések piacán az invertertechnológia egyre népszerűbbé válik, ami nem is csoda, hiszen rengeteg előnye van. Nem is szaporítjuk tovább a szót: lássuk, miért érdemes ezeket választanunk!

Olvassa el ügyfelünk véleményét: Fűtés klímával: 800 Ft / hó »

  1. Tipp: Rendkívül kedvező energiafogyasztás

Az inverteres klímaberendezések számítanak jelenleg az egyik legenergiatakarékosabb változatnak. A számítások alapján elmondható, hogy áltagosan 30-40 százalékkal is kevesebb lehet az áramfogyasztásuk, mint a hagyományos társaiké. Ezen berendezések technikai adatait, valamint azt a tényt figyelembe véve, hogy optimális a méretezés a fűteni-hűteni kívánt helyiséghez képest, egy ilyen készülék esetében minimálisnak mondható az az időszak, amely alatt valódi teljesítményre van szükség.

  1. Tipp: Fokozatos indulás és megállás

Ha inverteres klímaberendezést választunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a készülék indulása és leállása is fokozatosan fog történni, vagyis néhány másodperc elteltével ugrik fel a teljesítménye maximumra, ami körülbelül 10-15 másodpercet jelent, és a leállása is pontosan ugyanígy történik. Ennek köszönhetően pedig nem kell hirtelen zúgásra számítanunk, valamint a légkondi működése szempontjából is kíméletesebb.

  1. Tipp: Alacsony zajszint

Nézzen körül inverteres klímáink között »


A klímakészülékek esetében a levegő aprócska lemezek csoportjain halad át, amelyek aztán felfűtik vagy éppen lehűtik a rajtuk áthaladó levegőt, kívánságunk szerint, ám ezek kialakítása és elhelyezése fogja leginkább a berendezés zajszintjét meghatározni. Nagy általánosságban megállapíthatjuk, hogy a korszerűbb eljárási technológiákkal készült típusok esetében ez már sokkal optimálisabb régebbi társaikénál, tehát sokkal kevésbé hangosak, mindamellett pedig nagyobb hatásfokkal képesek működni. Ám az inverteres légkondik esetében a kültéri egység teljesítménye hozzáigazítható a beltérin átmozgatott levegő mennyiségéhez, aminek köszönhetően a fentiektől függetlenül pedig a kisebb teljesítményigényű időszakokban is garantált az alacsony zajszint.

Inverteres klíma: az egyik legjobb választás

 

  1. Tipp: A befújt levegő hőmérsékletét is szabályozhatjuk

Egy hagyományos klíma esetén a készülékből kiáramló levegő hőmérséklete nem igazán szabályozható, sőt, a kisebb típusok esetén általában nincs is szabályozva. A beltéri részekből kiáramló levegő körülbelül 8-10 fokos, ami igen kellemetlenné válhat, ha nem megfelelően helyezzük el, a komfortérzetünket még a nyári időszakban is gyorsan képes csökkenteni. Az inverteres berendezéseknél viszont a teljesítmény szabályozható, és a beáramló levegő mennyiségét is meghatározhatjuk, amivel hőérzetünk kedvező irányba befolyásolható akkor is, ha például egy nappaliban közvetlenül a kanapé fölött kapott helyet.

  1. Tipp: A kültéri és beltéri egység között nagyobb távolságot hagyhatunk

Egy olyan légkondi esetében, amely a hagyományosak közé tartozik, körülbelül 10-15 méternyi csőhosszúsággal, és 3-5 méternyi magasságkülönbséggel kell számolnunk a kül-, és beltéri egységek között, ami igen nagy korlátot jelenthet a beszerelés és elhelyezés folyamatában. Az inverteres technológia esetében azonban a korlátok szinte megszűnnek: itt akár 30 méteres csőhosszt, és 20 méteres szintkülönbséget is megengedhetünk magunknak.

       + 1 Tipp: Rugalmas és olcsó fűtési megoldást jelent!

Az inverteres klímák talán legnagyobb és leghasznosíthatóbb előnye, hogy a téli mínuszokban is képesek fűteni, akár – 20 fokban is. Mivel a hagyományos berendezések maximum 0 fokig működnek, ezért az alap úgynevezett on/off típusú klímákkal a nagy hidegben nem fogunk tudni fűteni, az inverteres készülékek azonban alkalmasak erre is. Ha fűtésre használjuk, akkor körülbelül 40-45 fokos levegőt fúj be a légtérbe pár perc alatt, és a mesterséges légáramoltatásnak köszönhetően nagyon gyorsan fel is melegíti a helyiségben található levegőt. Emellett pedig, mivel többszöri fűtési teljesítményt kapunk általa, mint amennyi áramot elhasználunk vele, rendkívül gazdaságos megoldásnak számít.

Klíma Kisokos – Még több hasznos infó

Üzenjen nekünk!

Címünk

Yetiklíma

+36 70 953 0695